Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof toch actief op Queens; tegen Djokovic en Wawrinka

Wesley Koolhof heeft alsnog een plek bemachtigd in het hoofdtoernooi van Queens. Met zijn nieuwe partner Marcus Daniell uit Nieuw-Zeeland neemt de Duivense tennisser het woensdag op tegen nota bene de wereldtoppers Novak Djokovic en Stan Wawrinka.

Koolhof en Daniell werden in het kwalificatietoernooi van het ATP500-evenement in Londen uitgeschakeld door de Roemeen Marius Copil en de Brit Ken Skupski. Maar het duo bleef op Queens om op gras te kunnen trainen én om standby te zijn voor het geval een dubbel zich terug zou trekken.

Dat laatste gebeurt niet vaak, maar ditmaal in Londen was het wel raak. De Tsjech Tomas Berdych verloor in de eerste ronde van het enkeltoernooi en trok zich terug voor de dubbels. Koolhof en Daniell, de nummers 46 en 40 van de wereld, nemen de opengevallen plek in en treffen woensdag Djokovic en Wawrinka.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.