Volledig scherm
Wesley Koolhof (links) en Marcus Daniell. © EPA

Koolhof verzuimt in Phoenix te stunten tegen Murray

TENNISWesley Koolhof heeft de halve finale in Phoenix niet bereikt. Met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell was de Duivense tennisser in de sterk bezette challenger in de Verenigde Staten dicht bij een stunt tegen de als eerste geplaatste Jamie Murray en Neal Skupski. Maar het duo liet de Britten ontsnappen: 7-6 (8), 4-6, 10-12.

Koolhof en Daniell zijn de mondiale nummers 46 en 62 in het dubbelspel, terwijl Murray en Skupski de plekken 6 en 34 bezetten. Van dat verschil was niets te merken op het hardcourt in Arizona, waar beide koppels in de eerste set een servicebeurt verloren. In de tiebreak trokken Koolhof en Daniell de vis op het droge.

In de tweede set kwamen Koolhof en Daniell een break voor, maar Murray en Skupski sloegen twee keer terug. De Britten werkten in de supertiebreak vervolgens een matchpoint van de Nederlander en de Nieuw-Zeelander weg en ontsnapten op miraculeuze wijze aan uitschakeling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.