Volledig scherm
Archieffoto van de hockeyers van Kromhouters. Zij waren zondag de grote winnaar. © William Hoogteyling

Kromhouters wint belangrijk duel

TIEL - Kromhouters hebben in de tweede klasse een belangrijke overwinning geboekt op QZ uit Nijmegen. De Tielse ploeg was met 2-1 (1-1) te sterk voor de bezoekers.

Coach Liesbeth Kok zag hoe haar ploeg in de eerste helft de leiding nam na een mooie variant uit een strafcorner. Ruben Wonink nam het Tielse doelpunt voor zijn rekening: 1-0.

Vlak voor rust kwam de bezoekende ploeg op enigzins gelukkige wijze weer op 1-1. Vijf minuten voor tijd was het de jonge Freek Stijfs die zijn ploeg echter aan de overwinning hielp: 2-1.

Derdeklasser CMHC wist een 2-0 voorsprong niet vast te houden tegen Hoevelaken, het werd 2-4 na een 1-0 ruststand.

Hoevelaken was de hele wedstrijd wel de bovenliggende partij, maar het waren de Culemborgers die in de eerste helft op 1-0 kwamen via Fernaud Schoor.

In de tweede helft maakte zijn broer Patrick Schoor zelfs de 2-0. Hoevelaken kwam al snel weer op 2-2. Vervolgens miste Mees Hoogendijk een grote kans op de 3-2 en werd een aan CMHC toegekende strafbal herroepen. Hoevelaken nam de wedstrijd daardoor over en stoomde door naar een 4-2 overwinning.

De vrouwen van Kromhouters wonnen in de derde klasse met 3-1 van Heesch.

De vrouwen speelden slordig, maar waren toch duidelijk de betere tegen de nummer laatst. De Tielse ploeg kwam snel op 1-0, maar Heesch maakte binnen de minuut gelijk.

Voor rust nam Kromhouters weer de leiding. In het tweede duel besliste de ploeg de wedstrijd in haar voordeel: 3-1. Doelpunten: Mandy van Kooten (2x) en Celeste Bouman.