Volledig scherm
© Getty Images

Liverpool herdenkt slachtoffers Hillsboroughramp

FotoreeksIn Liverpool is vandaag het drama in het Hillsborough-stadion in Sheffield herdacht. Precies 30 jaar geleden kwamen bij het begin van de wedstrijd tussen Liverpool en Nottingham Forest in de halve finales van de FA Cup 96 fans van Liverpool om het leven. Ze raakten in het overvolle vak in het verouderde stadion zwaar in de verdrukking en konden in de algehele chaos geen uitweg meer vinden.

Liverpool-coach Jürgen Klopp en voetballer Jordan Henderson legden een krans neer bij het monument op Anfield voor de 96 slachtoffers. De voetbalclub uit Liverpool herdacht met het hele elftal de ramp die plaatsvond in Sheffield op 15 april 1989 in de halve finale van de FA Cup tussen Liverpool en Nottingham Forest.

Volledig scherm
De Hillsborough-gedenkplaats eerder vandaag. © REUTERS
Volledig scherm
Een ballon bij het monument in Liverpool. © AFP

Ook het vrouwenelftal en de jeugdelftallen van Liverpool stonden stil bij de ramp waarbij supporters van de club uit Liverpool in het gedrang om het leven kwamen. Om 15.06 plaatselijke tijd, het moment dat de wedstrijd dertig jaar geleden werd gestaakt, werd op meerdere plekken in Liverpool een minuut stilte gehouden. Het verkeer in de stad werd gedeeltelijk stilgelegd en vlaggen hingen halfstok. De klok van het stadhuis werd 96 keer geluid.

Liverpool had de slachtoffers afgelopen zondag ook al herdacht met een minuut stilte voorafgaand aan het duel met Chelsea. In een filmpje op de website van de club eert Liverpool nog eens alle individuele slachtoffers van de ramp.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
De portretten van de 96 omgekomen Liverpool-fans hangen aan St George’s Hall in Liverpool. Op de trappen staan 96 kandelaars. © AFP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Fans van Liverpool besteedden gisteren tegen Chelsea ook al aandacht aan de dag van vandaag. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© REUTERS

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
3-3
FC UtrechtUTR
away logo