Volledig scherm
© Action Images via Reuters

Liverpool zonder Matip naar WK voor clubs

 Liverpool gaat met 23 spelers naar Qatar voor het WK voor clubs. Manager Jürgen Klopp heeft vanzelfsprekend de Nederlandse internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, basisspeler bij de ‘Reds’, opgenomen in zijn selectie. Naast de geblesseerde Braziliaanse middenvelder Fabinho, die tot na de jaarwisseling is uitgeschakeld vanwege een enkelblessure, gaat ook Joël Matip niet mee.

De verdediger kampt met hardnekkige knieklachten. ,,Joël herstelt, maar het gaat niet zo snel als we hadden gehoopt”, zei Klopp eerder in de week over Matip, die eind oktober voor het laatst in actie kwam. De geboren Duitser begon het seizoen als vaste kompaan van Van Dijk centraal achterin, maar de laatste weken staat daar steeds Dejan Lovren.

Liverpool, winnaar van de Champions League, treedt in Qatar op 18 december aan in de halve finale van het WK voor clubs. Een dag eerder spelen de ‘achterblijvers’ in eigen land tegen Aston Villa voor de League Cup. De Nederlandse jeugdinternational Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever gaan niet mee naar Qatar, maar zullen tegen Aston Villa een kans krijgen.

Liverpool komt in de halve finale mogelijk Vincent Janssen tegen, mits de spits met zijn Mexicaanse club Monterrey de winnaar van Al Sadd - Hienghène Sport verslaat. Monterrey won dit jaar de Champions League voor clubs uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De Mexicanen versterkten zich in de zomer met Janssen, die overbodig was geworden bij Tottenham Hotspur. De 17-voudig international van Oranje is de laatste weken goed op dreef.