Locadia hoopt na ‘ups en downs’ in Europa te schitteren bij FC Cincinnati

VideoNa zondagavond al door fans enthousiast te zijn onthaald op het vliegveld, werd Jürgen Locadia vandaag officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe ploeg FC Cincinnati, waar Ron Jans zijn trainer wordt. ,,Ik hoop hier veel te gaan spelen en veel te scoren.”

De 26-jarige Locadia verruilde twee jaar geleden PSV voor Brighton & Hove Albion, de Engelse club die hem in de eerste helft van dit seizoen verhuurde aan TSG 1899 Hoffenheim. Hij scoorde voor de winterstop vier keer in twaalf optredens voor die Duitse club.

Als het aan Locadia ligt is de tijd voorbij dat hij, zoals in de Premier League en de Bundesliga het geval was, vaak genoegen moet nemen met invalbeurten. ,,Waarom ik hier heen gekomen ben? Ik heb in Europa veel ups en downs meegemaakt. Ik denk dat ik in deze fase van mijn carrière veel moet spelen en een stabiele speler moet worden.”

Locadia weet dat er bij Cincinnati, dat een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, veel van hem wordt verwacht. ,,Ik voel geen druk. Ik ben hier om doelpunten te maken en belangrijk te zijn voor de club. Met Ron Jans heb ik al gesproken en de plannen spreken me erg aan.”

Jürgen Locadia tijdens de presentatie bij zijn nieuwe club.
Volledig scherm
Jürgen Locadia tijdens de presentatie bij zijn nieuwe club. © Videostill