Volledig scherm
Rob Maas. © Henk Jan Dijks

Maas en Van Zwam ook weg bij Maccabi Haifa

In het spoor van technisch directeur Mo Allach en hoofdtrainer Fred Rutten zijn ook de assistenten Rob Maas en Arno van Zwam vertrokken bij Maccabi Haifa. 

Maas (48) kwam eind vorig jaar op voorspraak van Allach naar Haifa. Hij fungeerde na het ontslag van hoofdcoach Guy Luzon even als interim-hoofdtrainer, maar ging na de komst van Rutten in januari weer verder als assistent. Rutten nam toen keeperstrainer Van Zwam (49) mee naar de Israëlische club.

De Nederlandse enclave werd later uitgebreid met aanvaller Michiel Kramer en verdediger Etiënne Reijnen, maar de tegenvallende resultaten van Maccabi Haifa leiden nu weer tot een uittocht. Allach stopte vorige week op, een dag later gevolgd door Rutten die zich solidair verklaarde met de technisch directeur die hem naar Maccabi Haifa haalde. Maas en Van Zwam vertrekken nu ook.

Maccabi Haifa, de nummer 9 van de Israëlische competitie, heeft Eli Guttman aangesteld als opvolger van Rutten. De zestigjarige Guttman was eerder bijna vier jaar bondscoach van Israël.