Volledig scherm
Amélie Mauresmo. © getty

Mauresmo verkiest Pouille boven Davis Cup-team

Amélie Mauresmo gaat toch niet aan de slag als coach van de Franse Davis Cup-ploeg. 

De voormalig nummer één van de wereld bij de vrouwen bereikte eind juni een akkoord met de Franse tennisbond, maar ze ziet nu toch van die overeenkomst af. Mauresmo kiest voor een avontuur als coach van Lucas Pouille, de huidige nummer 32 op de wereldranglijst voor mannen.

Mauresmo, die tussen 2012 en 2016 al de leiding over Franse vrouwenploeg in de Fed Cup had, zou de eerste vrouw zijn geweest die de Franse mannen gaat coachen. Tot dit jaar stond de Franse formatie onder leiding van Yannick Noah, die zijn tennissers eind vorige maand de finale van de Davis Cup van Kroatië zag verliezen.

De 39-jarige Mauresmo was tussen 2014 en 2016 coach van de Schotse wereldtopper Andy Murray. Wie nu als coach van de Franse Davis Cup-ploeg aan de slag gaat, is nog niet bekend.

Volledig scherm
Lucas Pouille. © AP
 1. LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming
  LIVE

  LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!