Volledig scherm
Matt Miazga, scorend met de kop tegen ADO Den Haag. © ANP Pro Shots

M&M: Strijden voor Vitesse met trots en eergevoel

ARNHEM - Vitesse zet tegen OGC Nice de laatste stappen in de Europa League. Hoewel de Arnhemse club is uitgeschakeld, willen Matt Miazga en Tim Matavz de achterban donderdagavond op de banken krijgen.

Miazga (22) en Matavz (28) zijn helder. Voor Vitesse is prestige de voedingsbron tegen de Franse subtopper OGC Nice. ,,We strijden voor de eer”, zegt Miazga, door Vitesse dit seizoen opnieuw gehuurd van Chelsea. ,,We willen de Europese campagne met een gevoel van trots afsluiten”, stelt Matavz, in de zomer weggekocht bij FC Augsburg.

Volledig scherm
Tim Matavz, eerder dit seizoen na zijn treffer tegen VVV. © Kay int Veen

‘M&M’ staan zo model voor de selectie van Vitesse. De buitenwereld mag dan roepen dat er niets meer op het spel staat, in het Arnhemse kamp wordt de confrontatie met Nice zeer serieus genomen. ,,We hebben er vorig jaar alles aan gedaan om Europees voetbal te halen”, zegt Miazga. ,,Dan moeten we er nu ook elke wedstrijd alles aan doen om te presteren.”

,,We hebben een druk programma, vol midweekse wedstrijden”, legt Matavz uit. ,,De focus ligt nu volledig bij de Europa League. Alles draait om een resultaat tegen Nice. Op vrijdag schakelen we wel weer om naar de competitie.”

Alles draait om een waardig Europees afscheid. Vitesse gaat in GelreDome nog één keer voluit. ,,Nice uit (3-0 verlies, red.) was één van onze slechtste wedstrijden”, beseft Matavz. ,,In dat opzicht hebben we wat recht te zetten.”

,,Nice is erg goed in omschakeling”, legt Miazga uit. ,,Dus moeten we compact staan. We hebben helaas niet genoeg punten voor overwintering binnengehaald. Maar we kunnen nog wel punten sprokkelen. Wij gaan tegen Nice vol overtuiging voor de winst.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.