Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

Michael van Gerwen heeft weer een record te pakken

Hoewel 2020 voor Michael van Gerwen nog niet verloopt zoals gewenst, heeft hij en passant wel weer een record van Phil Taylor uit de boeken gegooid. MVG is nu de darter met de meeste officiële negendarters, legs van 501 punten die met negen pijlen uitgegooid worden met een dubbel.

De Vlijmenaar heeft in het huidige kalenderjaar nog geen enkel toernooi(tje) gewonnen en dat zit hem ongetwijfeld niet lekker.  Maar afgelopen weekend gooide hij in Wigan tijdens een van de vele Players Championship-toernooien wel een perfect leg, een ninedarter, tegen Cristo Reyes. 

Jongste darter

En daarmee is hij de inmiddels gestopte Phil Taylor voorbij. Voor Van Gerwen staat de teller van officiële ninedarters nu op 23, Taylor is in zijn lange en succesvolle carrière op 22 blijven steken. MVG gooide zijn eerste perfect leg tijdens de Masters of Darts in Nederland, in de halve finale tegen Raymond van Barneveld. Van Gerwen was toen 17 jaar en is daarmee nog altijd de jongste darter die een officiële ninedarter op zijn naam heeft staan.

17 perfecte pijlen

Het duurde vijf jaar tot de volgende perfect leg van Mighty Mike, tijdens een kwalificatietoernooi voor de UK Open in Crawley. Bijzonder was zijn vierde ninedarter eind december 2012. Niet alleen omdat deze tijdens het WK werd gegooid, maar ook omdat hij er bijna twee achter elkaar gooide. Alleen een misser op de dubbel 12 na 17 perfecte pijlen voorkwam dat. In 2016 en 2019 lukte het Van Gerwen om vier ninedarters te gooien.

In 2020 heeft MVG er dus al eentje te pakken, afgelopen weekend in Wigan. Maar ongetwijfeld zal hij nu liever weer eens een toernooi winnen dan nog een ninedarter gooien.

Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency