Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

Michael van Gerwen met schrik vrij in achtste finale Grand Slam

Michael van Gerwen heeft in Wolverhampton met pijn en moeite de kwartfinale bereikt van de Grand Slam of Darts. De beste darter van de wereld leek aanvankelijk probleemloos zijn achtste finale tegen Ian White te winnen (4-0), maar die kwam zelfs via 4-6 op voorsprong. Daarna sloeg MVG toch hard toe: 10-7.

In de kwartfinale neemt Van Gerwen het op tegen Adrian Lewis. Die klopte James Wade eerder op de avond met 10-9. Ook titelverdediger Gerwyn Price bereikte de laatste acht. De Welshman deed dat heel wat overtuigender door de Engelsman Darren Webster met liefst 10-1 naar huis te sturen. Van Gerwen is de nummer 1 op de plaatsingslijst van het toptoernooi.

Dit zijn de kwartfinales, die morgen worden afgewerkt
Michael van Gerwen (Ned) - Adrian Lewis (Eng)
Dave Chisnall (Eng) - Peter Wright (Sch)
Glen Durrant (Eng) - Michael Smith (Eng)
Gerwyn Price (Wal) - Gary Anderson (Sch)

  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.