Volledig scherm
© Getty Images

Mike Bryan kan het ook zonder tweelingbroer

De Amerikaanse tennisser Mike Bryan kan het ook zonder zijn tweelingbroer Bob. Samen met Jack Sock bereikte Mike Bryan donderdag de finale van het dubbelspel op Wimbledon. 

Het Amerikaanse gelegenheidsduo versloeg de Brit Dominic Inglot en Franko Skugor uit Kroatië in vijf sets: 6-3 6-1 6-7 (11) 6-7 (4) 6-4. De partij op het Engelse gras duurde ruim 3 uur.

De Bryans wonnen Wimbledon samen in 2006, 2011 en 2013. Bij elkaar veroverden de nu veertigjarige tweelingbroers zestien grandslamtitels. Omdat Bob Bryan met een heupblessure kampt, vormt Mike dit jaar op Wimbledon een koppel met Sock. Hij heeft zich inmiddels al weer verzekerd van een terugkeer op de eerste plaats van de mondiale dubbelranglijst, als oudste tennisser ooit. Mike Bryan kan zaterdag ook voor het eerst een grandslamtitel pakken zonder zijn broer aan zijn zijde.

In de finale nemen Bryan en Sock het op tegen de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en Michael Venus uit Nieuw-Zeeland. Zij wonnen in vier sets van de Deens/Britse combinatie Frederik Nielsen/Joe Salisbury: 7-6 (6) 3-6 6-3 6-4.