Volledig scherm
Oud-Vitesse doelman Eloy Room voorkwam met enkele fraaie reddingen een grote nederlaag voor Curaçao tegen El Salvador. © BSR Agency

Misstap Curaçao tegen El Salvador bij start Gold Cup

KINGSTON Curaçao heeft de eerste wedstrijd in de strijd om de Gold Cup met 1-0 verloren van El Salvador. De nationale ploeg van bondscoach Remko Bicentini ging met 1-0 onderuit. Op slag van rust passeerde Nelson Bonilla doelman Eloy Room. 

De oud-keeper van Vitesse en tweede doelman van PSV was niet de enige speler uit de eredivisie over wie de trainer uit Wijchen aan de aftrap kon beschikken. In de punt van de aanval stond Charlison Benschop (vorig seizoen nog huurling bij De Graafschap), die in de rug gesteund werd door Elson Hooi (ADO Den Haag). Op het middenveld speelde Bicentini met Leandro Bacuna (oud-FC Groningen) en achterin met Cuco Martina (Feyenoord) en Daryl Lachman (PEC Zwolle). 

Curaçao kwam nooit echt in de wedstrijd en had maar liefst 24 overtredingen nodig om zich El Salvador van het lijf te houden. Dat leverde drie gele kaarten op en slechts één doelpoging in negentig minuten. Room voorkwam met enkele fraaie reddingen een grotere nederlaag. 

Brandley Kuwas

Voordat de start van het toernooi in Jamaica, Costa Rica en de Verenigde Staten zette Bicentini noodgedwongen een streep door de naam van Brandley Kuwas. De oud-speler van Heracles Almelo maakte een financiële toptransfer naar Al-Nasr in Dubai en vreesde voor overbelasting. Bicentini, die vorig seizoen Juliana’31 uit Malden naar de hoofdklasse leidde, beschikt tijdens de Gold Cup ook niet over zijn topscorer Rangelo Jarga en middenvelder Jeremy de Nooijer. Beide spelers kregen van hun clubs in Kazachstan en Litouwen geen toestemming om af te reizen. Bradley Martis (Sparta) is geblesseerd achtergebleven in Nederland.  

Bicentini vliegt nu met zijn ploeg naar Houston (Texas) voor de de tweede poulewedstrijd tegen Honduras dat met 3-2 verloor van Jamaica. De eerste twee uit de poule gaan door naar de volgende ronde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.