Volledig scherm
Navarone Foor in het shirt van Vitesse. © Pro Shots

Navarone Foor is voor NEC-fans verpersoonlijking van aartsvijand

ARNHEM/ NIJMEGEN -De Gelderse derby stelt één persoon centraal: Navarone Foor. De overgang van de technicus naar Vitesse heeft deze zomer veel kwaad bloed gezet in het kamp van NEC.

Zondag keert Foor voor het eerst terug in De Goffert, ooit zijn geliefde uitvalsbasis, voor het eerst sinds zijn overstap naar Arnhem. Na jaren in Nijmeegse dienst geldt hij als de verpersoonlijking van de aartsvijand.

Foor kan in 'De Bloedkuul' helse fluitconcerten en felle scheldkanonnades tegemoet zien.

Commotie
De 24-jarige Foor is zich daarvan bewust ensluit zich deze week bewust af van alle commotie. Zo zag hijafvan veel interviews. „Om de focus op de wedstrijd te behouden. En omdat ik niet afgeleid wil worden door randzaken. Want die zijn er genoeg”, weet hij.

Rivaliteit
Foor wil benadrukken dat hij NEC veel dank isverschuldigd, maar de keuze voor Vitesse heeft gemaakt op sportieve en financiële gronden. Het is een keuze voorbij de emotie van rivaliteit. En dieaanplakbiljetten met een spotprent die deze week in Nijmegen circuleren dan? Die neemt Foor daarom voor kennisgeving aan. „Dat is voetbalhumor.Dat hoort erbij.”

Een uitgebreid interview met Foor is te lezen in De Gelderlander van vrijdag 21 oktober, als e-paper te koop via krant.gelderlander.nl