Volledig scherm
Algemeen directeur Wilco van Schaik maakt maandag de namen van de nieuwe trainers bij NEC bekend. © Paul Rapp

NEC kiest definitief voor ‘eigen trainers’

NIJMEGEN NEC kiest voor het seizoen 2019 - 2020 opnieuw voor een combinatie van trainers uit de eigen gelederen. Op die manier maakte de club het vorige seizoen ook af na het ontslag op 2 april van hoofdtrainer Jack de Gier. Onder leiding Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer strandde de ploeg toen in de halve finales van de play-offs tegen RKC Waalwijk. 

Gedwongen door de slechte financiële situatie liet NEC al eerder weten dat de nieuwe trainer gezocht werd binnen de eigen organisatie. Er is in het begin wel gesproken met externe kandidaten als Ruud Brood en Jurgen Streppel, maar toen die de platte portemonnee van de eerste divisionist op tafel zagen liggen, trokken zij zich schielijk terug. 

Ron de Groot

Of de club nu terugvalt op dezelfde drie trainers of een tweemanschap, maakt NEC maandag bekend. Ook de naamkaartjes hield Wilco van Schaik zondag nog even tegen de borst. De kans lijkt klein dat die van Ron de Groot (59) daar bij zit. De man die in 1979 debuteerde als profvoetballer bij NEC, als trainer een contract voor het leven ondertekende en de club in het verleden al vijf keer als interim-coach te hulp schoot, liet al eerder weten niet te willen terugkeren bij de hoofdmacht. ,,Ik ga terug naar de beloften. Dat heb ik al aangegeven’’, zei De Groot vorig week nog. 

Als De Groot niet aanschuift, kan François Gesthuizen (46) komend seizoen een belangrijke rol in de technische staf gaan spelen. De oud-prof van PSV, NAC Breda, Fortuna Sittard, Cambuur Leeuwarden en TOP Oss deed bij Achilles’29 en FC Oss ervaring op als hoofdcoach in de eerste divisie. Gesthuizen kent de club als trainer van de voetbalacademie door en door. Afgelopen seizoen trainde hij NEC Onder 17 en schoof later door naar Onder 19 toen Rogier Meijer naar de hoofdmacht werd geroepen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.