Volledig scherm
Peter Hyballa zou wel eens de nieuwe trainer kunnen worden van NEC. © Pro Shots

NEC kiest voor Hyballa en Hoekman

NIJMEGEN - Peter Hyballa wordt de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De Nijmeegse club wacht alleen nog op de handtekening van de Duitser. Ook staat niets meer de komst van Danny Hoekman bij de eredivisionist in de weg. De clubcoryfee wordt benoemd als de nieuwe technisch manager.

NEC wil desgevraagd niet bevestigen dat Hyballa en Hoekman worden aangetrokken. ,,Wij gaan niet in op namen”, verklaart een woordvoerster van de club.

Opvolger van Faber
Hyballa (40) wordt in De Goffert de opvolger van Ernest Faber. De Brabander vertrekt naar FC Groningen. De Duitser geldt als een gerenommeerd opleidingstrainer. Dit seizoen is hij coach van de juniorenploeg (Onder 19) van Bayer Leverkusen. Hij heeft verder gewerkt bij Ramblers Windhoek in Namibië, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Rot Weiss Essen, Alemannia Aachen, Red Bull Salzburg (Oostenrijk) en Sturm Graz (Oostenrijk).

Danny Hoekman (51) wordt technisch manager bij NEC. Hij neemt een positie in, die sinds het vertrek van technisch directeur Edo Ophof in het voorjaar van 2014 niet meer was bezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.