Volledig scherm
© Pro Shots

NEC ontsnapt in ouverture tegen PEC

NEC is bij de opening van het nieuwe seizoen ontsnapt aan een nederlaag. De dolende Nijmeegse formatie had tegen PEC Zwolle lange tijd niets te vertellen, maar pakte met dank aan nieuweling Reagy Ofosu nog verrassend een punt: 1-1.

In de eerste helft leek NEC hard op weg de grote nederlagen in de laatste weken van de voorbereiding een soortgelijk vervolg te geven. PEC Zwolle kreeg zeeën aan ruimte geboden, maar verzuimde via Youness Mokhtar en vooral Anass Achahbar de score te openen. Toen Queensy Menig na ruim een half uur spelen door de open defensie van NEC stak, was het wel raak. De aanvaller van PEC kreeg vrij baan en tekende met een geplaatste schuiver voor het eerste doelpunt in dit eredivisieseizoen: 0-1. Ook na rust reeg PEC de kansen aanvankelijk aaneen. Achahbar en Mokhtar slaagden er niet in de seizoensopener te beslissen. Het dramatisch spelende NEC perste er halverwege de tweede helft toch een offensief uit. De aanval werd direct beloond omdat Reagy Ofosu de bal bij de eerste grote kans voor de thuisploeg met succes onder PEC-doelman Mickey van der Hart doorschoof: 1-1. Mustafa Saymak zag even later een vrije trap uit de bovenhoek geslagen worden door Joris Delle. Ook NEC ging daarna nog op jacht naar de volle buit, maar kwam net als PEC niet meer tot scoren. De Franse doelman Delle, die pas één training achter de kiezen had in Nijmegen, was één van de zes spelers bij NEC die debuteerde in de eredivisie. Het punt is een welkome opsteker voor de nieuwe hoofdtrainer Peter Hyballa, die volgende week met de gerenoveerde formatie op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles. Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Dumić, Golla, Buwalda (46. Dyrestam); Bikel, Breinburg, Mauk (46. Von Haacke); Ofosu, Mayi, Owusu-Abeyie (80. Rayhi). Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Brama, Saymak (70. Thomas), Menig; Ehizibue, Achahbar (69. Nijland), Mokhtar. Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 10.900
NEC 1-1 PEC Zwolle
32. Menig 0-1, 64. Ofosu 1-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.