Volledig scherm
© Pro Shots

NEC traint voor vakantie alleen nog deze week

NEC begint aan de laatste trainingsweek van dit seizoen. De Nijmeegse club sluit vrijdag het voetbaljaar af. Daarna gaat iedereen met vakantie.

Bij NEC volgt een volksverhuizing. Trainer Ernest Faber vertrekt naar FC Groningen. Rens van Eijden kiest voor AZ. Navarone Foor, Christian Santos en Cihat Celik zijn transfervrij, terwijl de Nijmeegse club het aflopende contract van Marcel Appiah niet heeft verlengd. Wellicht keert de Duitser volgend seizoen toch terug in De Goffert. Ook doelman Brad Jones heeft een transfervrije status. De Australiër heeft verklaard ‘de tijd’ te nemen bij de beslissing over zijn toekomst.

NEC neemt ook afscheid van drie huurlingen. Marcel Ritzmaier keert terug naar PSV, Lucas Woudenberg gaat voor zijn kansen bij Feyenoord en Todd Kane is bij Chelsea begonnen aan een maandenlange revalidatie na een knieoperatie.

NEC verwelkomt normaliter in het nieuwe seizoen de IJslandse doelman Hannes Halldórsson weer. De keeper is verhuurd aan het Noorse Bodo Glimmt. Hij maakt zich op voor het EK.

De prestaties van NEC in het voorbije seizoen hebben tal van scouts naar Nijmegen gelokt. Dario Dumic, Wojciech Golla, Janio Bikel, Gregor Breinburg en Anthony Limbombe worden al maanden door clubs gevolgd.

Een lucratieve transferzomer is in het belang van de Gelderse club. NEC is door de licentiecommissie ingedeeld in de zorgcategorie 1 en moet de financiële huishouding op orde krijgen. Extra inkomsten zijn daarbij vanzelfsprekend welkom. De clubleiding heeft wel altijd gesteld dat transfergelden, indien nodig, worden besteed om de kwaliteit van de selectie te waarborgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.