Volledig scherm
Sven Braken van NEC maakt de gelijkmaker in de bekerwedstrijd tegen Emmen. © Pro Shots

NEC treft bij huidige stand FC Emmen in de play-offs

NIJMEGEN - Als NEC aankomende zaterdag in de bloedstollende slotronde van de eerste divisie Fortuna Sittard niet passeert op de ranglijst, treft de ploeg bij de huidige stand FC Emmen in de play-offs.

NEC speelde eerder dit seizoen in de reguliere competitie in De Goffert gelijk tegen Emmen: 1-1. Uit verloor de Nijmeegse ploeg met 1-0. NEC versloeg de Emmenaren dit seizoen wel op De Oude Meerdijk voor de KNVB-beker: 3-1. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar ook tegen in de play-offs. 

Toen schakelde eredivisionist NEC de eerste divisionist uit. In de finale verloor NEC vervolgens van NAC, waardoor de Nijmegenaren degradeerden naar de eerste divisie.

Cambuur

Volledig scherm
NEC-verdediger Frank Sturing kopt tegen SC Cambuur de bal voor de voeten van Anass Achahbar, die scoort. © ProShots

Emmen won maandagavond de inhaalwedstrijd in en tegen Den Bosch met 2-1. Daardoor nam het de zevende plaats op de ranglijst over van SC Cambuur. Emmen speelt zaterdag thuis tegen Jong FC Utrecht en verdedigt een voorsprong van twee punten op Cambuur. Het doelsaldo van Emmen is plus vier ten opzichte van de Friezen. Die spelen in de slotronde uit tegen Telstar.

NEC is verzekerd van de derde plaats. De Nijmegenaren kunnen op de slotdag Fortuna voorbij op de ranglijst als ze uit winnen van FC Dordrecht en Fortuna thuis punten morst tegen Jong PSV. Speelt Fortuna gelijk, dan moet NEC minimaal met drie goals verschil winnen om op doelsaldo de Limburgers voorbij te gaan op de ranglijst. De tweede plek achter Jong Ajax, dat niet kan promoveren, geeft recht op directe promotie.

Sparta

Is NEC veroordeeld tot de play-offs, dan kan de ploeg zich opmaken voor een dubbele ontmoeting met Cambuur of Emmen. Omdat NEC hoger op de ranglijst staat, spelen de Nijmegenaren eerst een uitwedstrijd. Die vindt plaats op donderdag 10 mei om 12.30 uur. De wedstrijd in De Goffert is zondag 13 mei om 12.30 uur.

Gaat NEC door naar de finale, dan stuiten de Nijmegenaren bij de huidige stand op FC Dordrecht, SC Cambuur of eredivisionist Sparta. De dubbele ontmoeting vindt plaats op donderdag 17 mei (18.30 uur) en zondag 20 mei (14.30 uur). De winnaar van de finale promoveert naar de eredivisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.