Volledig scherm
NEC-verdediger Dario Dumic. © ANP

NEC-verdediger Dumic gelooft in stunt: Ajax uit sterker dan thuis

NIJMEGEN - NEC won in competitieverband nog nooit op bezoek bij Ajax. Hoewel de Nijmeegse ploeg in het verleden geen van de 39 eredivisieduels in Amsterdam won, heeft verdediger Dario Dumic goede hoop op een stunt aanstaande zondag in de Arena.

„Vorig jaar werd het 2-2 en waren we ook dicht bij de overwinning”, weet Dumic. „Dit is één van de moeilijkste wedstrijden van het jaar, in het grootste stadion van Nederland. Toch moeten we erin geloven. Er zijn meerdere kleine ploegen die dit jaar een resultaat hebben behaald. Ajax heeft in uitwedstrijden ook meer punten gepakt dan thuis. Daar moeten wij hoop uit putten.”

Effectief
Hekkensluiter Roda JC speelde op bezoek bij Ajax gelijk en Willem II ging in de Arena zelfs met de zege aan de haal. Dumic weet wat NEC moet doen om te stunten in Amsterdam. „We hebben een probleem met scoren. Dat heeft ook te maken met het in bezit houden van de bal. Dat moeten we verbeteren en daar werken wij hard aan. Als je negentig minuten moet verdedigen tegen Ajax, wordt het lastig. Dat zijn wij niet van plan. Daarnaast moeten we zorgen dat we dodelijk effectief zijn voor hun doel.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo