François Gesthuizen.
Volledig scherm
François Gesthuizen. © Flip Franssen

NEC verder met Gesthuizen, Bogers en Meijer

NIJMEGEN Op de wedstrijdformulieren van NEC staan dit seizoen de namen van de drie trainers François Gesthuizen (46), Adrie Bogers (54) en Rogier Meijer (37). Het trio is definitief aangesteld als opvolgers van Jack de Gier die vorig seizoen voortijdig aan de kant werd gezet. Toen maakten Bogers en Meijer de klus af samen met Ron de Groot. De laatste keert dit seizoen terug als coach van Jong NEC.

Omdat NEC de komende twee seizoen 2 miljoen euro moet bezuinigen, grijpt de club noodgedwongen terug op trainers uit de eigen ‘stal’. Ook voor de spelersselectie van komend seizoen geldt dat dure spelers plaats moeten maken voor talenten uit de eigen jeugdopleiding. 

Debuut 

François Gesthuizen maakt zijn debuut als trainer van de NEC-selectie. De Millingenaar  was in de eerste divisie eerder de coach van Achilles’29 (2013 - 2015) en TOP Oss (2016 -2017). Bij de laatste club werd hij in zijn eerste seizoen in maart ontslagen na een 7-2 nederlaag in eigen huis tegen SC Cambuur. Gesthuizen komt echt uit de boezem van de club. Hij werd als tiener door PSV gescout in de B1 van NEC en keerde later terug op De Goffert terug als trainer van de voetbalacademie. Daar was hij ook de laatste twee seizoenen actief bij de selecties van Onder 17 en Onder 19. Rogier Meijer werd door NEC vorig seizoen weggeplukt bij De Graafschap en had de Onder 19 van NEC onder zijn hoede tot hij doorschoof naar het eerste en Gesthuizen zijn positie overnam. 

Gesthuizen en Bogers hebben een contract tot het eind van dit seizoen. Meijer tot de zomer van 2021.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.