Volledig scherm
Spelers van NEC bedanken het publiek na de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. © Pro Shots

NEC wacht drukke transferzomer

NEC staat voor een drukke zomer. Voor het derde jaar op rij moet de selectie van de Nijmeegse eredivisieclub stevig worden verbouwd. Er wordt tevens bezuinigd op het spelersbudget.

NEC schroeft de begroting voor de spelersgroep, dit seizoen nog 3,4 miljoen euro, naar beneden om uit de zorgcategorie 1 te komen.

De ombouw van de selectie is daarme een grote operatie. NEC raakt deze zomer de huurlingen Todd Kane (Chelsea), Lucas Woudenberg (Feyenoord) en Marcel Ritzmaier (PSV) kwijt. Daarnaast verlaten Rens van Eijden, Navarone Foor, Christian Santos en Cihat Celik de club met een transfervrije status. Het contract van Marcel Appiah wordt, vooralsnog, niet verlengd.

De kans dat doelman Brad Jones blijft is verder nihil. De Australiër kan naar diverse clubs. Daarbij worden Dario Dumic, Wojciech Golla, Janio Bikel, Gregor Breinburg (LA Galaxy en Sparta Praag) en Anthony Limbombe (Leeds United en OSC Lille) door meerdere clubs gevolgd. En de Roemeen Mihai Roman zou openstaan voor een vertrek. Het Poolse Legia Warschau en Steaua Boekarest toonden al interesse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.