Volledig scherm
Danny Hoekman. © anp

NEC wil zowel De Kruijff als Hoekman in organisatie

NIJMEGEN - NEC probeert zowel Edwin de Kruijff als Danny Hoekman in te passen in de technische organisatie van de club. Dat bevestigen diverse bronnen aan De Gelderlander.

Momenteel praat de Nijmeegse clubleiding met De Kruijff en Hoekman over de invulling van rollen die zij moeten gaan vervullen.

Non-actief
Hoekman staat nog ruim tweeënhalf jaar onder contract als technisch manager. Hij werd begin dit seizoen op non-actief gesteld door algemeen directeur Bart van Ingen, nadat de gewezen linksbuiten botste met het externe adviesbureau Futuralis. Inmiddels is de samenwerking tussen NEC en Futuralis formeel stopgezet.

Functie
Zowel Hoekman als NEC heeft eerder bevestigd dat beide partijen met elkaar om de tafel te zitten om te praten over een terugkeer van Hoekman. Beide partijen noemden de gesprekken ‘prettig en constructief’.
Of Hoekman eventueel verder gaat als technisch manager, dat staat allerminst vast.

Takenpakket
Het heeft ook te maken met het takenpakket en de functie die De Kruijff zal krijgen in De Goffert. De oud-speler van FC Utrecht, De Graafschap, Emmen, FC Groningen en BV Veendam is al geruime tijd in gesprek met de Nijmeegse clubleiding.