Volledig scherm
Quincy Owusu-Abeyie in het shirt van NEC. © Pro Shots

NEC wint oefenduel van Duitse amateurclub

GROESBEEK - NEC heeft woensdagavond in een oefenwedstrijd gewonnen van SV Hönnepel-Niedermörmter: 2-0. Het duel had plaats op het terrein van tweededivisionist De Treffers, Sportpark Zuid in Groesbeek.

Aangezien het eerste veld was afgekeurd, had de ontmoeting plaats op een kunstgrasveld. NEC-trainer Peter Hyballa gaf veel jeugdspelers een kans in de regen in Groesbeek. Dario Dumic, Wojciech Golla, Ferdi Kadioglu, Julian von Haacke en Janio Bikel kwamen niet in actie.

De eredivisionist was uiteraard oppermachtig tegen de ploeg uit de Oberliga Niederrhein, het vijfde niveau van Duitsland. Dat leidde tot veel kansen, maar niet tot veel doelpunten.

Vrije trap
De Nijmeegse profs kwamen wel vroeg op voorsprong, toen Quincy Owusu-Abeyie een vrije trap verzilverde. Bij die treffer bleef het tot aan de rust. Jeugdspeler Michael den Heijer mocht na de pauze voor de eerste keer opdraven in het eerste elftal. De middenvelder uit Nieuw-Zeeland traint sinds twee weken mee met de hoofdmacht.

Slotfase
Pas in de slotfase vergrootte NEC de voorsprong. Opnieuw scoorden de beroepsvoetballers uit een vrije trap. Nu was het André Fomitschow die raak prikte: 2-0.

NEC had de oefenpartij toegevoegd aan het programma aangezien de eredivisie komend weekeinde stilligt vanwege interlandvoetbal.

NEC-SV Hönnepel-Niedermörmter 2-0 (1-0).
7. Owusu-Abeyie 1-0, 79. Fomitschow 2-0.

NEC: Delle (46.Smits); Heinloth, Dyrestam (46.Hoogveld), Buwalda (63.Aktas), Gmeiner (46.Leiwakabessy); Owusu-Abeyie (63.Fomitschow), Breinburg (46.Den Heijer), Mauk (63.Oratmangoen); Ofosu (63.Awoniyi), Grot (63.Mayi), Groeneveld (63.Rayhi).