Volledig scherm
De Braziliaan Dante, wel in GelreDome aanwezig. © REUTERS

Nice laat Balotelli thuis

ARNHEM – Trainer Lucien Favre laat zijn sterren thuis voor de Europese wedstrijd van OGC Nice tegen Vitesse. Mario Balotelli komt donderdag niet naar GelreDome.

Favre zet voor de laatste groepswedstrijd van de Fransen in de Europa League in op de tweede keus. Zo maken de verdedigers Maxime Le Marchand, Arnaud Souquet en Christophe Jallet de reis naar Nederland niet mee. Voor de liefhebbers, de Braziliaanse defensieleider Dante is er wel bij.

Favre laat verder de smaakmakers Pierre Lees Melou en Allan Saint-Maximin achter in Frankrijk. Ook Jean Michaël Seri, in de zomer nog in de belangstelling van Barcelona, zal niet in GelreDome optreden.

Wesley Sneijder was op voorhand al niet inzetbaar vanwege een hamstringblessure.

Favre zet in Arnhem in op de breedte van zijn selectie. Van zijn vaste kern basisspelers zijn doelman Walter Benitez en de veldspelers Vincent Koziello, Nampalys Mendy, Bassem Srafi en Alassana Pléa er wel bij.

Vitesse staat donderdagavond (aftrap 21.05 uur) tegenover Nice. De Fransen zijn al verzekerd van overwintering in de Europa League. De Arnhemse club is uitgeschakeld. 

Volledig scherm
© AFP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.