Volledig scherm
Stadion De Vijverberg van De Graafschap. © ANP

Nieuwe afgang De Graafschap in spookduel

DOETINCHEM - De Graafschap heeft vrijdagavond op een lege Vijverberg opnieuw een enorme dreun te verwerken gekregen. De spookwedstrijd tegen Helmond Sport, achter gesloten deuren, werd met 2-4 verloren.

Voor een handvol journalisten, een paar bestuurders en wat geblesseerde beleefde De Graafschap de tweede afgang in vijf dagen tijd.

Nederlagen
Nadat de ploeg van de geplaagde trainer Jan Vreman maandagavond werd weggespeeld door Jong Ajax (4-2), was nu Helmond Sport veel te sterk. Het was ontluisterend om te zien hoe De Graafschap binnen 35 minuten naar de slachtbank werd geleid. In de elfde minuut opende spits Jordy Thomassen de score voor de Brabanders toen hij moederziel op doelman Filip Bednarek af mocht gaan. Vier minuten later verdubbelde Giovanni Hiwat de marge: 0-2.

Hoop
Even was er hoop bij de Superboeren toen Youssef El Jebli in de 21ste minuut de aansluitingstreffer achter doelman Ferhat Kaya volleerde: 1-2. Maar Thomassen kreeg daarna in de 26ste en 35ste minuut nog tweemaal alle ruimte om uit te halen, zodat De Graafschap bij rust al volstrekt kansloos was.

Wissels
Met twee wissels (Van den Hurk en Koolhof voor Straalman en El Jebli) probeerde Vreman in de rust het tij nog te keren, maar tevergeefs. Helmond Sport bleef simpel overeind en kreeg pas in de 87ste minuut de 2-4 van invaller Van den Hurk om de oren. Door de nederlaag blijft De Graafschap op de zestiende plek staan in de eerste divisie met slechts tien punten uit elf wedstrijden.

De Graafschap-Helmond Sport 2-4 (1-4). 11. 0-1 Thomassen, 16. 0-2 Hiwat, 21. 1-2 El Jebli, 26. 1-3 Thomassen, 35. 1-4 Thomassen, 87. 2-4 Van den Hurk.

Scheidsrechter: Blank.
Gele kaart: Koolhof (De Graafschap),Thomassen (Helmond Sport)
Aantal toeschouwers: 20.

De Graafschap: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Straalman (46. Van den Hurk), Cicek; Kaak, Diemers, El Jebli (46. Koolhof), Driver; Parzyszek, Van Overbeek (70. Keurntjes).

Volledig scherm
De Graafschap-speler Nathaniel Will in duel met Helmond Sport-aanvaller Jordy Thomassen. © Pro Shots
Volledig scherm
Fans van De Graafschap waren niet welkom in het stadion. © Pro Shots
Volledig scherm
© DG