Volledig scherm
Nigel Hasselbaink in duel met Edgar Ie © BSR Agency

Nigel Hasselbaink wil debuteren voor Suriname

Voormalig eredivisiespeler Nigel Hasselbaink (28) wil spelen voor de Surinaamse ploeg. De aanvaller die nu voor het Israëlische Hapoel Beer Sheva speelt, moet daarvoor nog een zogenaamd sportpaspoort ontvangen omdat hij als geboren Nederlander over een Nederlands paspoort beschikt.

Daarvoor heeft hij al de nodige documenten ondertekend en zijn er toezeggingen gedaan door de overheid. Mogelijk is Hasselbaink in deze fase de eerste in Nederland opgegroeide Surinaamse voetballer in een lange rij die kiest voor het Surinaamse nationale voetbalelftal.

Het is de bondscoach van Suriname, Dean Gorré, er veel aan gelegen om zoveel mogelijk spelers die hun voetbalopleiding in Nederland hebben genoten te enthousiasmeren voor het nationale elftal. Lang was dat niet mogelijk, omdat spelers dan hun Nederlandse paspoort in moeten leveren. Met de komst van het sportpaspoort zou dat probleem verholpen kunnen worden.

Het is de bedoeling dat Hasselbaink vrijdag 15 november debuteert in de Concacaf Nations League tegen Dominica of drie dagen later tegen Nicaragua. In de poule met ook St. Vincent en de Grenadines staat Suriname tweede. Alleen als het eerste wordt promoveert het naar poule A van de Nations League. Het uiteindelijke doel is kwalificatie voor de Gold Cup in 2021 in de Verenigde Staten.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-1
Valencia CFVAL
away logo
home logo ChelseaCHE
EINDE
2-1
Lille OSCLIL
away logo
home logo Red Bull SalzburgSAL
EINDE
0-2
LiverpoolLIV
away logo