Volledig scherm
Foto van Levi Houkes van Nijmegen Devils ter illustratie. © BSR/Soccrates

Nijmegen Devils begint Inter Region Cup met opstootjes in spectaculaire winstpartij

NIJMEGEN - Nijmegen Devils is uitstekend aan de nieuwe Inter Region Cup begonnen. De Nijmeegse formatie won vrijdagavond een spannend duel van Herford Ice Dragons in de nieuwe competitie met Nederlandse, Duitse en Belgische teams: 6-5. 

Vooral de derde periode was spectaculair met vijf goals en opstootjes.

Nieuwe competitie

De Inter Region Cup is dit seizoen nieuw. De deelnemende clubs uit de BeNe-League (zes) en de zes Duitse teams waren op zoek naar een manier om meer wedstrijden te spelen. Devils stond meteen voor een mooie test. Herford werd vorig seizoen nog kampioen op het vierde Duitse niveau van district west.

De Duitse club uit de Regionalliga West kwam al vroeg op voorsprong na een snelle aanval. Florian Boehm maakte de goal. Nadat de uitploeg een penalty shot miste (goede redding Devils-goalie Deniz Mollen), maakte Jurryt Smid gelijk voor de Nijmegenaren.

Scherp

Devils begon scherp aan de tweede periode. Na drie minuten spelen maakte Nick de Jong 2-1, terwijl de thuisploeg een mannetje minder op het ijs had staan na een straf voor Oliver Pataky. Lang duurde de voorsprong niet want Herford maakte gelijk met een mooi schot van Killian Hutt. Herford maakte na een vlotte combinatie ook de 2-3 via Gleb Berezovskij.

In de laatste periode zette Devils de stand weer gelijk via Branden Eden en pakte de equipe van coach Alexander Jacobs door. Pataky (4-3) bracht Devils opnieuw op voorsprong, Raymond van der Schuit breidde de score verder uit: 5-3. De Duitse gasten scoorden daarna razend snel twee keer achter elkaar via Jorn Weikamp en Niels Hilgenberg: 5-5. Een grimmige en spannende slotfase volgde, waarbij Luke Zwartbol van Devils weg werd gestuurd na een grove bodycheck en Levi Houkes na een razendsnelle counter 6-5 maakte. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo IJsselmeervogelsIJS
24'
0-0
Go Ahead EaglesGAE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
PSVPSV
away logo