Volledig scherm
© Pro Shots

Oefenduel De Graafschap afgelast uit angst voor rellen

BORCULO / DOETINCHEM - Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland heeft een streep gezet door het oefenduel DEO-De Graafschap, dinsdagavond in Borculo.

Statement burgemeester Joost van Oostrum: "Ik betreur dat het bestuur van voetbal vereniging DEO in mijn gemeente heeft moeten besluiten om de wedstrijd v.v. DEO-De Graafschap af te gelasten. Het is te triest voor woorden dat een amateurclub met enthousiaste vrijwilligers de dupe wordt van dreigend geweld van lieden die zich voetbalsupporter noemen. Ik vind echter de beslissing zeer verstandig en te respecteren. Als afsluiting van het voetbalseizoen zou de Graafschap morgen, dinsdag 24 mei om 19:00 uur op sportpark Dijkhoek bij Borculo een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van v.v. DEO spelen. Voor deze gelegenheid zou het elftal worden aangevuld met een aantal gastspelers van voetbalverenigingen uit de regio. Ik hoop dat weer snel iedereen naar een voetbalwedstrijd kan gaan om te genieten van het voetbalspel."

Aanleiding voor de afgelasting zijn de rellen tijdens de play-off wedstrijd De Graafschap-Go Ahead Eagles, afgelopen zondag. Borculo is gesitueerd tussen Doetinchem en Deventer.

Het duel in Borculo zou de laatste activiteit zijn voor de spelers van De Graafschap voor de zomervakantie.