Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Wolsink (rechts) en Bennie Jolink © Theo Kock

Oerend Hard, maar zonder wereldtitel

HUMMELO - Gerrit Wolsink (72), ‘de vliegende tandarts’ uit het Achterhoekse Hengelo was jarenlang de beste motorcrosser die Nederland ooit kende. Zondagavond zendt ‘Andere Tijden Sport’ de docu ‘Gerrit Wolsink, Oerend Hard!’ uit. Samen met Normaal-icoon Bennie Jolink (72) kijkt Wolsink terug op een bewogen periode.

De begroeting in het atelier van Normaal-zanger Bennie Jolink in Hummelo is hartelijk. Wolsink en Jolink zijn goede bekenden, generatiegenoten, motorsportliefhebbers en bovenal Achterhoekers. ,,Ik woon al een tijd in Amsterdam, maar in de Achterhoek liggen mijn roots, deze streek laat me nooit los’', zegt Wolsink. ,,Ik kom hier vaak. Mijn zoon woont in Ruurlo. Hij en mijn kleinzoon Ben crossen ook, dat vind ik stoer. Ik ben ook graag in Amsterdam. Sinds mijn tijd als student tandheelkunde heb ik een band met Amsterdam. Daar ben ik een van de velen.’'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
3-3
FC UtrechtUTR
away logo