Volledig scherm
Dave Hendriks controleert namens Olympia'18 de bal in het bekerduel met Someren. © Theo Peeters

Olympia'18 laat kans op bekerstunt liggen

BOXMEER - Olympia'18 is donderdagavond in de derde ronde van de districtsbeker uitgeschakeld. De Boxmeerse vierdeklasser, die eerder nog te sterk was voor derdeklasser FC Uden, ging op eigen veld onderuit tegen eersteklasser Someren: 1-2.

Het elftal van scheidend trainer Michel Kuijpers liet een prima indruk achter. Hoewel de thuisploeg geen kans weggaf, stond het met rust wel op achterstand. Stijn Kusters knikte in de 18de minuut een hoekschop binnen. Verder dan die doelpoging kwam Someren in de eerste helft niet. De beste kans na de 0-1 en voor de pauze was zelfs voor Olympia. Mustafa Yilmaz trof de binnenkant van de paal.

De buitenspeler was na rust wel trefzeker, toen hij in de zeventigste minuut voor Someren-keeper Maarten Werts verscheen: 1-1. Lang kon Olympia niet genieten van de gelijke stand, want drie minuten later kopte Kusters opnieuw raak.

Na de 1-2 liet de vierdeklasser het er niet bij zitten. De gelijkmaker (en daarmee strafschoppen) hing in de lucht, maar invaller Vince van den Elzen miste zeven minuten voor tijd een levensgrote kans na een schot op de lat van rechtsback Bas Janssen.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo