Volledig scherm
Bulgaarse fans tijdens het duel met Engeland. © AP

OM Bulgarije klaagt man aan wegens racisme

Het Openbaar Ministerie van Bulgarije heeft een 18-jarige man aangeklaagd voor racistisch gedrag tijdens de interland van Bulgarije in Sofia tegen Engeland. Het duel werd meerdere keren onderbroken wegens racistisch gedrag vanaf de tribune tegen zwarte spelers aan Engelse zijde.

De man wordt nog 72 uur vastgehouden. Er is nog geen datum vastgesteld voor de rechtszaak. Er werden tijdens het duel zogenoemde apengeluiden gemaakt en enkele bezoekers brachten de Hitlergroet. Eerder werden nog zes andere mensen aangehouden. Mogelijk volgen meer arrestaties.

Internationaal is grote verontwaardiging ontstaan over het gedrag van de Bulgaarse fans. De UEFA heeft de zaak in onderzoek. Voorzitter Borislav Michailov van de nationale voetbalbond is inmiddels opgestapt.

  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”