Volledig scherm
© Jurgen Streppel. ANP

Ook Streppel als trainer aan de slag in Verenigde Arabische Emiraten

Een week nadat Maurice Steijn tekende bij Al Wahda, gaat ook Jurgen Streppel aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten. De 49-jarige trainer kiest voor een lucratief avontuur bij Al Jazira en tekent een contract voor één jaar in het Midden-Oosten.

Streppel werd de afgelopen periode in verband gebracht met clubs als Roda JC en De Graafschap, maar dat liep op niets uit. Bij Al Jazira treedt hij in de voetsporen van onder anderen Marcel Keizer, die daar na zijn ontslag bij Ajax vorig jaar nog werkzaam was.

Streppel was in Nederland hoofdtrainer van Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen en stond vorig seizoen op Cyprus aan het roer bij Anarthosis Famagusta. 

Streppel begint volgende maand aan zijn nieuwe klus met een trainingsperiode van drie weken in Nederland. ,,We hebben bewust voor een Nederlandse trainer gekozen. We willen voetballend beter worden’', zegt Ayed Mabkhout Al Hajeri, voorzitter van Al Jazira.

  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.