Volledig scherm
© Jurgen Streppel. ANP

Ook Streppel als trainer aan de slag in Verenigde Arabische Emiraten

Een week nadat Maurice Steijn tekende bij Al Wahda, gaat ook Jurgen Streppel aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten. De 49-jarige trainer kiest voor een lucratief avontuur bij Al Jazira en tekent een contract voor één jaar in het Midden-Oosten.

Streppel werd de afgelopen periode in verband gebracht met clubs als Roda JC en De Graafschap, maar dat liep op niets uit. Bij Al Jazira treedt hij in de voetsporen van onder anderen Marcel Keizer, die daar na zijn ontslag bij Ajax vorig jaar nog werkzaam was.

Streppel was in Nederland hoofdtrainer van Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen en stond vorig seizoen op Cyprus aan het roer bij Anarthosis Famagusta. 

Streppel begint volgende maand aan zijn nieuwe klus met een trainingsperiode van drie weken in Nederland. ,,We hebben bewust voor een Nederlandse trainer gekozen. We willen voetballend beter worden’', zegt Ayed Mabkhout Al Hajeri, voorzitter van Al Jazira.

 1. LIVE: Van Heertum en Baas in de basis bij De Graafschap tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: Van Heertum en Baas in de basis bij De Graafschap tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: NEC met drie nieuwe basisklanten tegen beloften van PSV
  LIVE

  LIVE: NEC met drie nieuwe basisklan­ten tegen beloften van PSV

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!