Volledig scherm
© Getty Images

Oostenrijk via zege op Macedonië achter Polen aan naar EK

De Oostenrijkse voetballers hebben zich geplaatst voor het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Franco Foda verzekerde zich van deelname door Noord-Macedonië in Wenen met 2-1 te verslaan. David Alaba en Stefan Lainer maakten de doelpunten van het gastland in het Ernst Happel-stadion.

Volledig scherm
© EPA

De Oostenrijkers verzekerden zich daardoor van de tweede plaats in groep G achter Polen, dat al zeker was van kwalificatie. Polen versloeg Israël in Jeruzalem tegelijkertijd met 2-1, door doelpunten van Grzegorz Krychowiak en Krzysztof Piatek. Slovenië won eerder op de avond met 1-0 van Letland, maar de ploeg van aanvaller Haris Vuckic (FC Twente) zag het laatste sprankje hoop op EK-deelname vervliegen door de winst van Oostenrijk.

De Oostenrijkers deden in 2008 en 2016 ook mee aan het EK. Ze wisten echter nog nooit een wedstrijd te winnen op de eindronde.

Volledig scherm
© REUTERS
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.