Volledig scherm
© AFP

Osaka vreest voor deelname aan US Open

Naomi Osaka is bang dat ze volgende week niet haar titel kan verdedigen op het US Open. De Japanse speelster raakte vrijdag tijdens haar kwartfinaleduel op het WTA-toernooi van Cincinnati geblesseerd en moest opgeven.

De 21-jarige Osaka liet zich tijdens de derde set tegen de Amerikaanse Sofia Kenin nog behandelen nadat ze last kreeg van haar rechterbeen. Bij een stand van 4-6, 6-1 en 0-2 staakte ze het duel.

,,Ik heb geen idee wat er met mijn been aan de hand is”, zei Osaka na afloop op de persconferentie. ,,Mijn pijngrens is echt heel hoog en normaal gesproken speel ik ook gewoon door bij dit soort pijntjes. Ik heb echt een hekel aan opgeven, zeker omdat we er een mooie wedstrijd van maakten.”

Osaka baalde ook voor haar tegenstandster. ,,Het was ook niet eerlijk naar Sofia toe. Daarom vroeg ik mijn fysiotherapeut of ze het verantwoord vond om door te spelen en probeerde ik vervolgens de set nog af te maken. Maar ik voelde zelf al aan dat het niet mogelijk zou zijn. Vorig jaar won ik het US Open. Dit jaar probeer ik het toernooi te halen”, verklaarde Osaka haar onrust.

De blessure komt op een vervelend moment voor Osaka. Ze nam deze week de nummer 1-positie weer over van Ashleigh Barty. Diezelfde Barty bereikte wel de halve finales in Cincinnati en kan Osaka weer aflossen aan kop van de WTA-ranking door de finale te halen.