Volledig scherm
Kießling in het shirt van Leverkusen. © PICS UNITED

Oud-speler Kiessling had geen zin in fitheidstests: ‘Mijn vrouw deed het’

Oud-voetballer Stefan Kiessling heeft in de Duitse krant Bild een opmerkelijke bekentenis gedaan. De inmiddels 34-jarige oud-speler van Bayer Leverkusen gaf toe nóóit een volledige fitheidstest te hebben gedaan bij zijn club. ,,Mijn vrouw is erg atletisch. Daarom deed zij een paar keer een aantal oefeningen.‘’

En dat beviel de aanvaller, die zes interlands speelde voor Duitsland, wel. ,,Ze deed het zo goed dat niemand het in de gaten had.‘’ Zo kon Kiessling lekker ontspannen tijdens een vakantie in Mexico. ,,Ik wist dat de rest van de jongens hun training weer zou beginnen. Toen heb ik bewust tegen mijn vrouw gezegd: ’Schat ik ga vandaag niet trainen in de fitnessruimte. Ik blijf liever op het strand.’‘’

Kiessling werd in 2003 profvoetballer bij 1. FC Nürnberg, maar kende zijn beste dagen bij Leverkusen. Daar kwam hij terecht in 2006 en voor die club speelde hij liefst twaalf jaar. Afgelopen zomer zette hij een punt achter zijn carrière.

 1. LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming
  LIVE

  LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!