Johan Pater.
Volledig scherm
Johan Pater. © Jeroen Jumelet

Oud-voetballer Johan Pater (38) in coma na hartaanval

LUNTEREN - Johan Pater (38) ligt in coma. De oud-prof van PSV, Telstar, Go Ahead Eagles, Volendam, FC Eindhoven en AGOVV werd begin vorige week ‘wegens omstandigheden’ in het ziekenhuis opgenomen en kreeg vervolgens een hartaanval. Daarbij heeft hij een dubbele longontsteking. 

Pater debuteerde in maart 2000 voor PSV in de eredivisie, nadat het talent uit Lunteren daar de jeugdopleiding had doorlopen. Niet veel later werd de aanvaller – tijdens zijn verhuur aan FC Eindhoven – bij een dopingcontrole betrapt op het gebruik van cocaïne. Hij werd daarop voor achttien wedstrijden geschorst. 

Pater speelde in de jeugd nog bij Vitesse. In 2010 stopte hij met profvoetbal. De Lunterenaar bouwde daarna af bij onder andere Lunteren, WAVV en DTS Ede.

Facebookbericht van Gianni Johan Beverloo, een vriend van Pater. Gianni Johan Beverloo heeft goedkeuring gegeven aan deze krant voor het delen van zijn facebookbericht.
Volledig scherm
Facebookbericht van Gianni Johan Beverloo, een vriend van Pater. Gianni Johan Beverloo heeft goedkeuring gegeven aan deze krant voor het delen van zijn facebookbericht. © Gianni Johan Beverloo