Volledig scherm
ANP

PEC op zoek naar twee zeges

Een kleine rekensom heeft Ron Jans geleerd dat PEC Zwolle nog twee zeges verwijderd is van een nieuwe deelname aan de play-offs. De eerste kans om wat te bereiken komt zaterdag (19.45 uur) in de uitwedstrijd bij AZ.

Duels in Alkmaar zijn traditioneel lastig voor PEC Zwolle, dat sinds de rentree in de eredivisie nog geen punt veroverde in Noord-Holland. “De resultaten in uitwedstrijden zijn in 2016 ook niet geweldig. We scoren bijna niet en spelen bleekjes”, beseft Jans. Het is een goed tijdstip voor verbetering, bij een overwinning komt PEC Zwolle naast AZ in de stand.

“Ik heb geen flauw idee waarom PEC Zwolle bij AZ geen resultaten heeft gehaald de laatste jaren”, zegt verdediger Thomas Lam. De voormalige AZ-speler wil graag winnen in het Afas-stadion. “Heel graag zelfs, meer dan anders. Als we ons niveau halen en compact spelen kunnen we ook wat weghalen bij AZ.”

Jans heeft met Bram van Polen en Stef Nijland (enkelblessures) wel twee afvallers in zijn selectie. Het duo ontbreekt woensdag ook in de thuiswedstrijd tegen NEC, waarin PEC Zwolle op weg naar de play-offs een beslissende slag kan slaan. Sheraldo Becker krijgt de voorkeur boven Kingsley Ehizibue.

Afwezigen: Ryan Thomas, Thanasis Karagounis, Mustafa Saymak (allen knie), Bram van Polen, Stef Nijland (beiden enkel).

Opstelling: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Lam, Van Hintum; Brama, Bouy; Becker, Marinus, Menig; Veldwijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.