Pepijn Lijnders (links) springt in de lucht na een doelpunt van Liverpool tegen Bayern München.
Volledig scherm
PREMIUM
Pepijn Lijnders (links) springt in de lucht na een doelpunt van Liverpool tegen Bayern München. © LFCsnapped

‘Pep’ Lijnders geniet weer bij Liverpool: ‘Ik ben geen laptoptrainer’

InterviewPepijn Lijnders (36) is weer assistent van trainer Jürgen Klopp bij Liverpool na een chaotisch halfjaar bij NEC. ,,Mijn terugkeer op Anfield is mijn beste beslissing van 2018.’’

Door Geert Langendorff

Met opengesperde mond en een gebalde rechtervuist vliegt Pepijn Lijnders in de Allianz Arena voor de dug-out van Liverpool langs. Zijn rug blijft kaarsrecht, terwijl zijn ­benen een halve meter boven het gras zweven. De vreugdesprong van de 36-jarige Limburger, door een fotograaf vereeuwigd tijdens het Champions League-duel bij Bayern München (1-3), doet denken aan een basketballer die aanzet voor een beslissende dunk.

,,Ik kan het me niet ineens herinneren’’, vertelt de Limburger. Mogelijk, vult hij aan, vierde hij de eerste treffer van Sadio Mané. Diens perfecte controle, wegdraaien bij keeper Manuel Neuer en de stift in de lange hoek herinnert hij zich ­uiteraard wel en doet hem nog watertanden. ,,Technisch perfect.’’ Als Lijnders geniet, gaan alle registers open. De liefde voor het spel zit diep bij hem. Dat contrasteert met zijn image van ‘laptoptrainer’, een cijferfetisjist op voetbalschoenen.