Volledig scherm
Archieffoto © Gunninkfotografie

Polar Bears aanvallend machteloos

UTRECHT - De waterpoloërs van Polar Bears hebben zaterdag met 7-4 verloren bij de ongeslagen koploper UZSC. Een uitslag waar de pupillen van coach Jeroen Cavaljé vooraf voor hadden getekend.

Polar Bears verloor eind september ook al van UZSC in de strijd om de Supercup. De ploeg werd destijds met 2-11 afgedroogd. Voor een nieuwe afstraffing werd gevreesd, maar die bleef voor de Edenaren gelukkig uit.

Polar Bears had de zaakjes in verdedigend opzicht beter op orde dan een dikke maand geleden. UZSC kreeg gedisciplineerd tegengas, alleen ontbrak het de Edese waterpoloërs aan aanvalskracht. Dat gemis brak Polar Bears uiteindelijk op.

Het duel tegen De Zijl, dat gisteren gespeeld zou worden, is verplaatst naar aanstaande donderdag in verband met de voorbereiding op de interland van het Nederlands team, dat morgen in Gouda tegen Frankrijk speelt. UZSC-Polar Bears 7-4 (2-2, 2-1, 2-1, 1-0). Doelpunten Polar Bears: Ruud van der Horst, Noël Höppener, Guus Wolswinkel, Lars de Laat.

De vrouwen van Polar Bears kregen wel een dubbel voor de kiezen. Zaterdag won het team van coach Evangelos Doudesis nipt met 8-9 van ZPB, gisteren was ZVL in Leiden met 13-6 te sterk. Ondanks het verlies bood Polar Bears tegen de regerend landskampioen prima partij. Een teken dat het team van coach Doudesis nog steeds stappen maakt en langzaam maar zeker dichter in de buurt van de topploegen komt. Polar Bears bezet op dit moment de vierde plek in de eredivisie. ZVL-Polar Bears 13-6 (2-1, 1-2, 6-1, 4-2). Doelpunten Polar Bears: Fleurien Bosveld 3, Iris Wolves 2, Nina ten Broek.