Volledig scherm
Omid Popalzay (links) in duel met Spartaan Rick Ketting. © Pro Shots

Popalzay laat zak met geld liggen en blijft bij Achilles

Omid Popalzay heeft vorige week 2 financieel aantrekkelijke aanbiedingen uit India afgewezen. De 19-jarige aanvallende middenvelder van Achilles’29 was tijdens de Suzuki SAFF Cup in India uitblinker bij Afghanistan en dat bleef niet onopgemerkt in het gastland.

Popalzay scoorde tegen Maldiven (4-1) op schitterende wijze een vrije trap. Later maakte hij ook nog de 4-1. Daarna gaf hij in de halve finale tegen Sri Lanka (5-0) 3 assists. Popalzay werd vervolgens benaderd door 2 clubs die op het 2de niveau in India uitkomen. Ze boden een flinke zak met geld. Toch ging de Afghaan, die afgelopen zomer overkwam van NEC, niet in op de voorstellen. ,,Dat is niks voor mij op dit moment”, zegt Popalzay. ,,Het is nu beter om in Nederland te blijven. Wie weet is het wat voor de toekomst.”

Afghanistan verloor vorige week zondag de finale van Suzuki SAFF Cup van India. Het gastland won na verlenging met 2-1.

Bekijk hieronder een samenvatting van het duel tussen Maldiven en Afghanistan, met 2 doelpunten van Popalzay.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.