Volledig scherm
Naomi Osaka. © AFP

Prijzengeld US Open naar recordhoogte

Bij de komende US Open wordt meer dan 57 miljoen dollar, omgerekend ruim 50 miljoen euro, aan prijzengeld uitbetaald. Nog nooit lag het prijzengeld zo hoog bij een van de grandslamtoernooien.

Voor de winnaar van de vierde en laatste grand slam van het seizoen wacht 3,85 miljoen dollar. De finalist krijgt 1,9 miljoen op de rekening bijgeschreven. Dit geldt voor zowel de mannen als bij de vrouwen. De tennissers die meedoen aan het hoofdtoernooi van de US Open krijgen 58.000 dollar startgeld.

De grand slam op hardcourt (outdoor) had vorig jaar een prijzenpot van 53 miljoen dollar. Novak Djokovic won bij de mannen, Naomi Osaka was de beste tennisster.

De US Open begint dit jaar op 26 augustus.

Volledig scherm
Novak Djokovic. © AFP
  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.