Volledig scherm
Foto: ANP

Punt in mindering voor FC Jeugd

EDE - De tuchtcommissie van de KNVB heeft FC Jeugd bestraft met één punt in mindering. Dit naar aanleiding van een incident in het op 30 oktober gespeelde duel tegen SV Zeist. Ook de Zeistenaren krijgen een punt in mindering. Daarnaast krijgen de twee clubs ook nog een boete van honderd euro opgelegd.

Het elftal van Ahmet Kilic was het in de uitwedstrijd tegen SV Zeist – die overigens gemakkelijk met 0-3 werd gewonnen - niet eens met een aantal beslissingen van de grensrechter van de tegenpartij, waarna er een opstootje ontstond. Bij de wedstrijd was een KNVB-waarnemer aanwezig, die werk heeft gemaakt van het incident.

Opstootje
​„We zijn nog in beroep gegaan, maar helaas heeft de aanklager niks gedaan met ons bezwaarschrift'', stelt Melis Versteeg, technisch manager van FC Jeugd. „In onze optiek viel het allemaal best mee. Die wedstrijd had ook helemaal niet gestaakt hoeven te worden. De KNVB heeft het over een opstootje van vijftien personen, nou, ik weet niet waar ze die mensen allemaal vandaan hebben gehaald.”

Scheidsrechter
De Edenaren zouden nog in hoger beroep kunnen gaan, maar zien daar van af. Versteeg: „Dat heeft geen enkele zin. We nemen het niet alleen op tegen een scheidsrechter, maar ook nog tegen een waarnemer. Zo'n zaak ga je niet winnen. Nee, wij moeten vooral naar de toekomst kijken. We zijn met een inhaalrace bezig in de competitie en die willen we graag voortzetten. Ik ben dan ook blij dat deze wedstrijd nog in de eerste periode viel. Op die manier zijn we nog volop in de race om de tweede periodetitel te pakken.”

FC Jeugd won haar laatste vier wedstrijden en staat op dit moment zesde in de derde klasse D (West 1).