Ronaldo nadert de 100 interlandgoals

SamenvattingNa een mindere periode bij Juventus is Cristiano Ronaldo weer op schot. De aanvaller was in de eerste helft tegen Litouwen twee keer doeltreffend en scoorde ook na de rust. Daarmee brengt hij zijn totaal op 98 interlandsgoals. Ronaldo nadert de 100 treffers en komt in de buurt van Iraniër Ali Daei (109 goals). 

Volledig scherm
© Getty Images

Juve-trainer Maurizio Sarri wisselde afgelopen zondag Ronaldo al na 55 minuten. Volgens Sarri heeft de ster, die niet gediend was van de vroege wissel, problemen met zijn knie. Volgens bondscoach Fernando Santos is er niets aan de hand met Ronaldo en liet hem dan ook tegen Litouwen starten. Bij Portugal kon de aanvaller zich uitleven in Faro. Met twee snelle goals tegen Litouwen, waarvan nummer twee een knappe, toonde Ronaldo nog eens zijn klasse. In de zevende minuut een penalty, in minuut 22 een boogbal na slecht uitverdedigen bij de bezoekers. In de 65ste minuut scoorde Ronaldo van dichtbij en maakte zo zijn hattrick vol. De andere goals kwamen van Pizzi, Gonçalo Paciência en Bernardo Silva.

Dankzij de 6-0 zege mag Portugal zich na een slappe start van de EK-kwalificatie opmaken voor het EK 2020. Met nog een slotduel in Luxemburg kan de regerende Europees kampioen de tweede plaats achter het al geplaatste Oekraïne nog nauwelijks ontlopen. 

Servië, met Ajacied Dusan Tadic, won van Luxemburg (3-2) en volgt op 1 punt. De Serven ontvangen in de laatste speelronde Oekraïne, terwijl Portugal een uitwedstrijd tegoed heeft tegen Luxemburg. Tadic was verantwoordelijk voor de assist bij de 1-0 van Aleksander Mitrovic, die twee keer scoorde. 

Bekijk hier de samenvatting van Servië - Luxemburg

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS