Volledig scherm
© BSR Agency

Rooney in jubileumduel trefzeker met Panenka

Wayne Rooney heeft zijn vijfhonderdste duel nog mooier gemaakt dan dat het al was. De Engelsman, die sinds de winter voor het Derby County van Phillip Cocu speelt, was in zijn jubileumduel trefzeker door een penalty op een Panenka-manier te benutten.

De goal was alleen niet genoeg voor de winst. De ploeg van Cocu wist in de rest van de wedstrijd niet te scoren en speelde door een goal van Aleksandar Mitrovic met 1-1 gelijk thuis tegen Fulham. Rooney en Cocu staan met Derby County na 34 wedstrijden op een twaalfde plek in het Championship (tweede niveau in Engeland).

De Panenka van Rooney van beeld.
Volledig scherm
De Panenka van Rooney van beeld. © BSR Agency
  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.