Rus toont bloederige enkel na schandalige charge Laifis

VideoCyprus kende een moeilijke avond tegen Rusland in de EK-kwalificatiereeks. Na 22 minuten keken de Cyprioten al tegen een 2-0 achterstand aan. Zes minuten later moest de thuisploeg tot overmaat van ramp ook nog met tien spelers verder na een nietsontziende ingreep van Kostas Laifis.

Na een korte scrimmage wil Sergey Petrov uitverdedigen. Laifis, verdediger bij Standard Luik, haalt echter met gestrekt been door op de enkel van de Russische back. Arbiter Srdjan Jovanovic bedenkt zich geen moment en stuurt Laifis van het veld. Petrov kon de wedstrijd echter ook niet vervolgen. Hij werd vervangen door oud-Vitessenaar  Vyacheslav Karavaev.

Rusland walste uiteindelijk met 5-0 over Cyprus heen. De Russen plaatsten zich daardoor na groepshoofd België voor het EK. Voor Cyprus, dat derde staat in Groep I, zijn de kansen zo goed als verkeken.

Petrov toonde na afloop zijn bloederige enkel in een tweet van de Russische bond:

Volledig scherm
Charge Kostas Laifis. © Ziggo Sport
  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”