Sarri heeft alle vertrouwen in De Ligt: ‘Tijd gehad om uit te rusten’

VideoMatthijs de Ligt is er volgens Juventus-coach Maurizio Sarri helemaal klaar voor om weer vanaf het begin van de wedstrijd in het hart van de defensie te spelen. Nu Merih Demiral lang uitgeschakeld is met een kruisbandblessure ligt het voor de hand dat De Ligt zijn basisplek naast Leonardo Bonucci weer terug krijgt. 

Van de eerste vijftien competitiewedstrijden stond De Ligt er dertien in de basis bij Juventus. Vanaf de thuiswedstrijd tegen Udinese moest de twintigjarige Nederlander echter vanaf de bank toezien hoe Demiral zijn basisplek afpakte. Omdat de Turkse verdediger in het duel van vorige week met AS Roma een zware kruisbandblessure opliep, lijkt De Ligt morgenavond (20.45 uur) weer te gaan starten in de thuiswedstrijd van Juventus tegen Parma.

Volledig scherm
Matthijs d e Ligt. © Getty Images

Juventus-coach Sarri gaf eerder al aan dat de plaats op de bank van De Ligt niets te maken had met zijn kwaliteiten. De Italiaan vond dat de Nederlander wel wat rust kon gebruiken. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Parma kreeg Sarri dan ook de vraag of De Ligt er weer klaar voor is om te beginnen. ,,Dat hij daartoe in staat is, heeft hij de afgelopen weken wel laten zien. Toen stond hij vijftien weken achter elkaar in de basis. Ik denk dat hij dat nu ook weer kan doen, zeker nu hij even de tijd heeft gehad om te herstellen en uit te rusten. We beslissen daarover (over de basisplek van De Ligt, red.) na de training van vandaag. Anders zijn ook Leonardo Bonucci en Daniele Rugani nog fit. Ik maak me geen zorgen", zo klonk het antwoord van Sarri.  

Juventus staat momenteel op de eerste plek in de Serie A met 48 punten. Internazionale staat met 46 punten op een tweede plek en die ploeg komt morgenmiddag om 15.00 uur al in actie in de uitwedstrijd tegen Lecce. Als Inter dat duel wint, is het aan De Ligt en consorten de taak om 's avonds weer de koppositie te heroveren. 

Bekijk hieronder de samenvatting van AS Roma - Juventus.