Volledig scherm
Archieffoto van Veerle Zeller (r) van Union © Bert Beelen

Scheidsrechter staakt duel Union na halve wedstrijd

HEILOO - De hockeysters van Union kwamen gisteren voor slechts 35 minuten naar het Heiloose De Terriers. De scheidsrechter staakte het duel bij een stand van 0-1 vlak voor het begin van de tweede helft in verband met de storm.

Kappelle leidde Union halverwege de eerste helft met een rake strafbal naar de voorsprong. Volgend weekend kunnen de vrouwen van coach Frank Geers profiteren van het gelijkspel in de topper tussen Voordaan en Nijmegen.

Nijmegen kwam namelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel in het Utrechtse Groenekan. Voordaan, de nummer twee op de ranglijst, kwam brutaal op voorsprong tegen de koploper. Via een rake strafbal van Ellemiek Koenders kwam de ploeg van coach Anthony Potter op gelijke hoogte. Na rust maakte Michelle Simons de 1-2, maar dat was niet voldoende voor de zege.

Toch is Potter tevreden. NMHC heeft 28 punten in de overgangsklasse A en gaat met drie punten voorsprong de winterstop in, drie punten meer dan vorig seizoen.

Voor QZ was de tweede zege van dit seizoen een feit. De ploeg van coach Erik Wonink gaat daardoor niet als hekkensluiter de winterstop in, aangezien directe concurrent EHV met 10-1 onderuit ging bij Push. QZ was zelf op eigen veld met 2-1 te sterk voor Rood-Wit uit het Noord-Hollandse Aerdenhout en staat een-na-laatste met acht punten.

De Nijmeegse ploeg is al drie wedstrijden ongeslagen en is aan een opmars bezig in de overgangsklasse A. Volgens Linders is de succesformule dat coach Wonink de afgelopen weken is overgestapt van een gezonde leefstijl naar een ‘dieet’ van hamburgers en milkshake.

Tegen Rood-Wit waren Lara Depla en Judith Ellenbroek (strafcorner) trefzeker. Voor Depla was het voorlopig haar laatste duel in het shirt van QZ. Zij gaat in Australië studeren.