Volledig scherm
Marc Janssen. © Kanjers Voor Kanjers Cycling Team

Scholen in Burkina Faso dicht voor Edese wielrenner

EDE - Wielrennen in de woestijn. Een niet alledaags tafereel. Edenaar Marc Janssen (30) staat op het punt af te reizen naar Burkina Faso voor de Tour du Faso. „Een in Afrika hoog aangeschreven ronde. Ik hou er van om te koersen op de niet gebruikelijke plekken”, kijkt Janssen enthousiast vooruit.

De wielrenner miste de Afrikaanse 10-daagsekoers in 2012 wegens een schouderblessure en twee jaar geleden omdat de ronde werd afgelast wegens het ebolavirus. In 2003 won de Arnhemse renner Maarten Tjallingii de koers.

Nieuwe ervaring
Dinsdag vertrekt Janssen zuidwaarts voor een nieuwe ervaring. „Het is leuk om te waaierrijden door de Nederlandse weilanden, maar dit zijn de rondes waar ik het écht voor doe. In Europa mag je blij zijn als je teambaas langs de kant staat te kijken, in Burkina Faso loopthet hele dorp uit. Krijgen scholen zelfs vrij om er bij te zijn. Het is een soort Tour de France voor de inwoners daar. Geweldig om mee te maken.”

De Tour du Faso start op vrijdag 26 oktober.

Lees het hele interview met Marc Janssenin De Gelderlander, editie De Vallei, van zaterdag 22 oktober, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl

Kinostart am 29. Mai 2014 Offizielle Website: www.tourdufaso-film.com TOUR DU FASO bei Facebook: www.facebook.com/tourdufasofilm TOUR DU FASO erzählt die Geschichte von Außenseitern und begeisterten Radsportlern -- afrikanischen wie europäischen - bei einem der größten landesweiten Ereignisse in Burkina Faso.Inmitten der Widersprüche zwischen europäischem Perfektionismus und afrikanischer Realität kämpfen deutsche Amateur-Abenteurer, französische Ex-Profis und afrikanische Lokalmatadoren leidenschaftlich um die Verwirklichung ihrer Träume. Jedes Team will den Sieg für sich entscheiden. Während die Deutschen für die eigene Karriere kämpfen, treten die Burkinesen für die Ehre ihres Landes in die Pedale. Der Film selbst fragt dabei jedoch nicht nur nach den Siegern, sondern entfaltet die Ästhetik des Radsports und den unermüdlichen Kampfgeist der Kontrahenten in der atemberaubenden afrikanischen Landschaft Burkina Fasos.