Bibiane Schoofs.
Volledig scherm
Bibiane Schoofs. © BSR Agency

Schoofs kan niet stunten tegen Svitolina op Thailand Open

HUA HIN - Bibianne Schoofs is op het Thailand Open in Hua Hin in de eerste ronde blijven steken. De Edese trof het al niet met de loting, die haar koppelde aan wereldtopper Elina Svitolina (WTA nr. 4). De Oekraīense won in twee sets (6-2, 6-4). 

Schoofs speelde vooral in de tweede set prima en sloeg een aantal fraaie ‘winners’. Svitolina kwam een break voor, maar zag Schoofs op 4-3 langszij komen. Schoofs verloor andermaal haar service, kreeg op 5-4 toch weer een breekpunt, maar Svitolina liet de voorsprong deze keer niet glippen.

Schoofs strandde dit jaar bij de Australian Open in de eerste ronde van de kwalificaties. Met de Indiase Ankita Raina won ze anderhalve week geleden wel de dubbeltitel in het ITF-toernooi van het Thaise Nonthaburi. Schoofs is de nummer 195 van de wereld, Svitolina bezet op de WTA-ranglijst de vierde plaats.

  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.